SJK:s böcker säljs nu av TNF Trafik-Nostalgiska Förlaget.
Som medlem får du 15% rabatt på hela TNF-sortimentet när du handlar på nätet eller i butiken.
För att få rabatten uppger du medlemsnummer i avsedd ruta på din nätbeställning alternativt uppvisande av medlemskort i Butiken på Österlånggatan 20 Gamla Stan i Stockholm.

 

Köpa böcker

Ett referensverk över de svenska rälsbussarna, hela 576 sidor och 600 bilder!

Svenska Rälsbussar

Ett referensverk över de svenska rälsbussarna, hela 576 sidor och 600 bilder!
Längs spåret 2016
Bilder från de svenska järnvägarna 2016

Idén till denna bok föddes ur den stora mängd bilder som kom till redaktionen för Svenska Lok och Motorvagnar 2015. Förutom de sedvanliga typbilderna kom det in många vackra tågbilder som vi brukar använda för att göra tabellsidorna trevligare. Även inför SLMP 2017 kom det in många bilder som nu presenteras i denna bok.

Längs spåret 2016

Längs spåret 2016 Bilder från de svenska järnvägarna 2016 Idén till denna bok föddes ur den stora mängd bilder som kom till redaktionen för Svenska Lok och Motorvagnar 2015. Förutom de sedvanliga typbilderna kom det in många vackra tågbilder som vi brukar använda för att göra tabellsidorna trevligare. Även inför SLMP 2017 kom det in många bilder som nu presenteras i denna bok.
Aktuell förteckning över alla lok, motorvagnar, personvagnar, spårvagnar och tunnelbanevagnar som trafikerar svenska spår 2017. Boken visar tekniska data och bilder på alla aktuella fordonstyper och interiörskisser av motorvagnar och personvagnar och med de flesta färgsättningar som används.

Svenska lok och motorvagnar med personvagnar 2017

Aktuell förteckning över alla lok, motorvagnar, personvagnar, spårvagnar och tunnelbanevagnar som trafikerar svenska spår 2017. Boken visar tekniska data och bilder på alla aktuella fordonstyper och interiörskisser av motorvagnar och personvagnar och med de flesta färgsättningar som används.
Boken beskriver industribanor av olika slag, t ex linbanor, enskensbanor, kraftverkstunnlar etc och naturligtvis vanliga järnvägar. Dessutom beskrivs de aktuella industrierna och allt illustreras med tydliga kartor.

Industribanor i Jämtland och Härjedalen

Boken beskriver industribanor av olika slag, t ex linbanor, enskensbanor, kraftverkstunnlar etc och naturligtvis vanliga järnvägar. Dessutom beskrivs de aktuella industrierna och allt illustreras med tydliga kartor.
Bilder från de svenska järnvägarna 2015
Idén till denna bok föddes ur den stora mängd bilder som kom till redaktionen för Svenska Lok och Motorvagnar 2015. Förutom de sedvanliga typbilderna kom det in många vackra tågbilder som vi brukar använda för att göra tabellsidorna trevligare. Men, vad många bilder det kom in som vi inte kunde dela med andra. Synd, så en av avsikterna med denna skrift är att publicera bilder som inte kom till användning i SLMP.

Längs spåret 2015

Bilder från de svenska järnvägarna 2015 Idén till denna bok föddes ur den stora mängd bilder som kom till redaktionen för Svenska Lok och Motorvagnar 2015. Förutom de sedvanliga typbilderna kom det in många vackra tågbilder som vi brukar använda för att göra tabellsidorna trevligare. Men, vad många bilder det kom in som vi inte kunde dela med andra. Synd, så en av avsikterna med denna skrift är att publicera bilder som inte kom till användning i SLMP.
av Mats Freding (Jan Ericson redaktör)

Ett referensverk om industrijärnvägar och industrilok i Dalarna. Boken är ett resultat av ett 14-årigt arkivarbete – en enorm forskningsinsats.

Här finner du uppgifter om alla industrilok i Dalarna, från de stora f. d. trafikbaneloken till alla de små motor- och tryckluftloken i landskapets många gruvor. Några av de senare finns kvar, men du kommer aldrig att få se dem – de står kvarlämnade i vattenfyllda orter…

Även de stora 693 mm-systemen kring Kvarnsveden och Domnarvet har sin plats i boken. Som i tidigare landskapsböcker finns också översikts- och detaljkartor, lokritningar och kraftigt utökade beskrivningar av industrier, som haft småbanor utan lokdrift.

För att ge rättvisa åt alla illustrationer har vi utökat formatet, så detta är nu en stor bok (210 x 280 mm) på 1,3 kg och 296 sidor!

Industrijärnvägarna i Dalarna

av Mats Freding (Jan Ericson redaktör) Ett referensverk om industrijärnvägar och industrilok i Dalarna. Boken är ett resultat av ett 14-årigt arkivarbete – en enorm forskningsinsats. Här finner du uppgifter om alla industrilok i Dalarna, från de stora f. d. trafikbaneloken till alla de små motor- och tryckluftloken i landskapets många gruvor. Några av de senare finns kvar, men du kommer aldrig att få se dem – de står kvarlämnade i vattenfyllda orter… Även de stora 693 mm-systemen kring Kvarnsveden och Domnarvet har sin plats i boken. Som i tidigare landskapsböcker finns också översikts- och detaljkartor, lokritningar och kraftigt utökade beskrivningar av industrier, som haft småbanor utan lokdrift. För att ge rättvisa åt alla illustrationer har vi utökat formatet, så detta är nu en stor bok (210 x 280 mm) på 1,3 kg och 296 sidor!
Aktuell förteckning över alla lok, motorvagnar, personvagnar, spårvagnar och tunnelbanevagnar som trafikerar svenska spår 2015.

Boken visar tekniska data och bilder på alla aktuella fordonstyper och interiörskisser av motorvagnar och personvagnar och med de flesta färgsättningar som används.

Svenska Lok och Motorvagnar med Personvagnar 2015

Aktuell förteckning över alla lok, motorvagnar, personvagnar, spårvagnar och tunnelbanevagnar som trafikerar svenska spår 2015. Boken visar tekniska data och bilder på alla aktuella fordonstyper och interiörskisser av motorvagnar och personvagnar och med de flesta färgsättningar som används.
Boken innehåller ett tjugotal svart/vita skisser av lok och motorvagnar framtagna av POGO. Färglägg bilderna eller njut av dem som de är. Tryckt på ett lite tjockare papper. En present till barn, barnbarn eller till dig själv! Format A4 (297 x 210 mm)

Måla ett tåg – en målarbok

Boken innehåller ett tjugotal svart/vita skisser av lok och motorvagnar framtagna av POGO. Färglägg bilderna eller njut av dem som de är. Tryckt på ett lite tjockare papper. En present till barn, barnbarn eller till dig själv! Format A4 (297 x 210 mm)
Enklare än flyget. Snabbare än tåget.

Säg X 2000 – och de flesta vet vad det är! Utan överdrift gav snabbtåget X 2000 järnvägen i Sverige ett modernt intryck som pekade mot år 2000 och framtiden. De första tågen sattes in mellan Stockholm och Göteborg 1990. Nu har X 2000 susat fram på spåren i mer än 20 år och nyligen bytt namn till snabbtåg SJ 2000.

I boken beskrivs olika skeenden från den första utredningen på 1960-talet, via utvecklingsarbetet och tillverkningen fram till våra dagars trafik.

X2000

Enklare än flyget. Snabbare än tåget. Säg X 2000 – och de flesta vet vad det är! Utan överdrift gav snabbtåget X 2000 järnvägen i Sverige ett modernt intryck som pekade mot år 2000 och framtiden. De första tågen sattes in mellan Stockholm och Göteborg 1990. Nu har X 2000 susat fram på spåren i mer än 20 år och nyligen bytt namn till snabbtåg SJ 2000. I boken beskrivs olika skeenden från den första utredningen på 1960-talet, via utvecklingsarbetet och tillverkningen fram till våra dagars trafik.
Av Jan Ericson.

Sala Maskinfabrik tillverkade diesellok för främst träindustrins behov. Men även tegel- och kalkbruk, järnverk, anläggningsarbeten och gruvor fanns bland kunderna. Dessutom byggdes elektriska ackumulator- och kontaktledningslok. Många leveransfoton, kartor och ritningar samt bilder från lokens användning. 96 sid, limbunden.

Loktillverkningen vid Sala Maskinfabriks AB 1932–1953

Av Jan Ericson. Sala Maskinfabrik tillverkade diesellok för främst träindustrins behov. Men även tegel- och kalkbruk, järnverk, anläggningsarbeten och gruvor fanns bland kunderna. Dessutom byggdes elektriska ackumulator- och kontaktledningslok. Många leveransfoton, kartor och ritningar samt bilder från lokens användning. 96 sid, limbunden.
av Tore Nordin.
En beskrivning av alla elmotorvagnar som byggts och konstruerats i Sverige. Allt från Djursholmsbanan på 1890-talet till 2000-talets Reginatåg.
Rikt illustrerad med ca 300 bilder, ritningar och skisser.
232 sidor, inbunden, format 25×29 cm.

Svenska Elmotorvagnar

av Tore Nordin. En beskrivning av alla elmotorvagnar som byggts och konstruerats i Sverige. Allt från Djursholmsbanan på 1890-talet till 2000-talets Reginatåg. Rikt illustrerad med ca 300 bilder, ritningar och skisser. 232 sidor, inbunden, format 25×29 cm.
Boken som handlar om SJK under 50 år. Men det är inte bara föreningen som beskrivs. Ett tjugotal skribenter beskriver SJK och världen utanför föreningen. I ett inledande avsnitt om 50 sidor beskriver folk vid järnvägen hur den såg ut för femtio år sedan. En miljö så olik dagens järnväg.
Ett antal framsynta män insåg vad som skulle komma och att ett behov av en järnvägshistorisk förening fanns, samt att det gällde att åka på så många småbanor som möjligt innan det var för sent.

Hur föreningen bildades beskrivs av personer som var med. I ett fylligt avsnitt visas bilder från de gångna årens verksamhet, framför allt bilder från resor. Vi har eftersträvat bilder där också medlemmarna syns – de som annars står i vägen vid fotokörningar.
I slutet av boken presenteras statistik om föreningen. Tabellerna från 25-årsboken 1983 förs fram till nutid.
Detta är boken som en medlem i SJK inte skall vara utan!
Boken omfattar 164 sidor i format 240 x 210 mm. Inbunden.

Svenska Järnvägsklubben 1958-2008

Boken som handlar om SJK under 50 år. Men det är inte bara föreningen som beskrivs. Ett tjugotal skribenter beskriver SJK och världen utanför föreningen. I ett inledande avsnitt om 50 sidor beskriver folk vid järnvägen hur den såg ut för femtio år sedan. En miljö så olik dagens järnväg. Ett antal framsynta män insåg vad som skulle komma och att ett behov av en järnvägshistorisk förening fanns, samt att det gällde att åka på så många småbanor som möjligt innan det var för sent. Hur föreningen bildades beskrivs av personer som var med. I ett fylligt avsnitt visas bilder från de gångna årens verksamhet, framför allt bilder från resor. Vi har eftersträvat bilder där också medlemmarna syns – de som annars står i vägen vid fotokörningar. I slutet av boken presenteras statistik om föreningen. Tabellerna från 25-årsboken 1983 förs fram till nutid. Detta är boken som en medlem i SJK inte skall vara utan! Boken omfattar 164 sidor i format 240 x 210 mm. Inbunden.

Övriga produkter

Vi säljer även spel, iskrapor mm
Se fler produkter

Övriga produkter

Vi säljer även spel, iskrapor mm

Se fler produkter

Bli Medlem

Skicka in en ansökan.

Forum

Svenska Järnvägsklubbens forum är en mötesplats för järnvägsintresserade av alla slag.

Postvagnen

Senaste nytt