Skip to content
Tratag_MattiasE_1024x375

SJK Eskilstuna

Eskilstuna lokstation, Green Cargo underhållsverkstad, Gredbyvägen 5, Eskilstuna. Café Lundwall tillhandahåller fika i pausen om ej annat anges.

Samling 17.50 utanför Green Cargos grindar, Gredbyvägen 5, för gemensamt insläpp.   

Anmälan för att stå på SMS-lista för snabbvarsel till 070–5975207 alt sjk-et@outlook.com (ny adress som enbart hanterar lokalavdelningsärenden)

En hint om tänkt närvaro tas gärna emot på telefon 070-5975207 – som prat eller som SMS – eller per epost sjk-et@outlook.com. Detta för att få en uppfattning om antalet deltagare. Samma om man är sen.  

18 september kl 18.00: Vi rivstartar höstterminen med att studera varandras bildmaterial och upplevelser av torka, strejker, förseningar, signalfel, regnstorm, getingsting, varmgångar, passkontrollanter, koltrastsång, tjuvbroms och annat smått och gott som hör sommaren till.

Café Lundwalls hälsobrunn finns på plats medförande kaffe, te och smaskens för att sätta sprutt på tågsnacket. Allt till självkostnadspriset SEK 40,00.

9 oktober kl 18.00: Stilla dagar i Wales. Lennart Malmsten heter en välkänd person i Svenska Järnvägsklubbens rikhaltiga persongalleri. Han reser, fotograferar och berättar. Och därtill skriver. I kväll kommer vi att få träffa honom. Han kommer att i ord och bild ledsaga oss i norra Wales undersköna landskap. Garnerat av kombinationen frisk luft, ånga och kolrök. Det handlar om en resa företagen 2012 med fokus på företrädesvis Ffestiniog & West Highland Railways och Snowdon Mountin Railvay. Så håll i hattarna och lämna svindeln hemma. Mycken kunskap och bilder av mycket hög kvalitet kan utlovas. Missa inte detta. Café Lundwalls hälsobrunn finns på plats medförande kaffe, te och smaskens för att sätta sprutt på tågsnacket. Allt till självkostnadspriset SEK 40,00.

13 november kl 18.00: Järnvägsskolan

11 december kl 18.00: Luciamöte med tentamen och klubbmästarval

Klubbmästare: 
Jan Arvhult, Öknavägen 151 A, 632 39 Eskilstuna
Tfn 070-597 52 07 (Ring länge. Är ute i trafiken eller skogen)
E-post: jan.arvhult@sjk.se

Svenska Järnvägsklubbens forum Postvagnen är en mötesplats för järnvägsintresserade av alla slag.