Skip to content
Ralsbussmedfolk1024x375

Medlemsförmåner

Som medlem i SJK får du:

  1. Nordens ledande järnvägstidskrift – Tåg – som utges med tio nummer per år. Den utges av klubben och innehåller nyheter, aktuella och historiska artiklar m.m.
    Under året nytillkomna medlemmar får även årets tidigare utkomna nummer av Tåg.
  2. Medlemsrabatt på alla böcker som ges ut av SJK Förlag – normalt med teman kring järnvägar, lok, vagnar etc.
  3. Du kan delta i SJK Resors arrangemang för medlemmarna på intressanta järnvägar och till järnvägsintressanta platser, ofta med lite ovanliga tåg.
  4. Tillgång till SJK:s lokalavdelningar runt om i hela Sverige där medlemsmöten anordnas, ofta med föredrag, film och bilder om olika aktuella och historiska företeelser inom järnvägen. Säkert finns det en lokalavdelning i din närhet: Skåne, Halland, Småland, Göteborg, Östergötland, Örebro, Eskilstuna, Stockholm, Västerås, Gävle, Sundsvall och Norrbotten. Självklart är du välkommen till alla lokalavdelningsaktiviteter oberoende av var du bor.
  5. Postvagnen är vårt eget debattforum som har tusentals besökare varje dag. Registrering krävs för att skriva inlägg på Postvagnen. Att läsa inlägg går däremot utmärkt utan att vara inloggad.

Är du under 25 år betalar du halva medlemsavgiften 250 kr för dig med adress i Sverige. Bor du utomlands är avgiften 325 kronor.


Som medlem i Svenska Järnvägsklubben får du rabatt hos Trafik-Nostalgiska Förlaget

Som medlem får du 15% rabatt på hela TNF-sortimentet när du handlar på nätet eller i butiken. För att få rabatten uppger du medlemsnummer som meddelande på din nätbeställning alternativt uppvisande av medlemskort i Butiken på Österlånggatan 20 Gamla Stan i Stockholm.


Som medlem i Svenska Järnvägsklubben får du 10 % rabatt på utvalda avgångar med MTRX

Svenska Järnvägsklubbens forum Postvagnen är en mötesplats för järnvägsintresserade av alla slag.