SJK Västerås

Klubbmästare: Thomas Walldow

Edsöregatan 5, 724 75 Västerås, 021-552 12, e-post: thomas.walldow@sjk.se

Möteslokal om ej annat anges: Bombardier Transportation, Östra Ringvägen 2, Västerås.
Mötestid kl 18.00 om inget annat anges.

 

De planerade mötena 18 mars och 22 april är inställda på grund av coronapandemin.
Förhoppningsvis kan vi genomföra mötet 27 maj i Dingtuna enligt planering.
Thomas
Klubbmästare SJK Västerås

 

Våren 2020

12 februari. Bombardier klockan 18.00:
Göran Baeckström fortsätter sin resa i Japan och i kväll kommer vi till slutmålet Okinawa. Därmed har vi rest genom Japans alla 47 län och också lärt oss en del av landets skrivtecken!

18 mars. Bombardier klockan 18.00: OBS NYTT DATUM!
Viola och Olle Ek tar oss med till Kanada. En resa som bjöd deltagarna på många sevärdheter. Järnvägen stod dock i centrum.
Viola och Olle Ek visar bilder och berättar om en resa i Kanada 2016. Resan började i Montreal med tåget The Canadian västerut till Long Lac. Där vände vi och åkte tillbaka österut med Kanadas sista bana med RDC-motorvagnar från White River (Nalle Puhs “födelsestad”) till Sudbury. Vi gjorde också avstickare till andra banor, tex till den från Kanadas övriga järnvägsnäts avskiljda Quebec North Shore & Labradore Railway.

22 april. Bombardier klockan 18.00. OBS NYTT DATUM!
Den här kvällen ägnar vi helt åt vår avlidne SJK-medlem Stig Sune. Stig efterlämnade ett stort arkiv med 8 millimeters super-8 filmer, alla mycket sevärda. Ett blandat naterial med sågverk, veteranbilar, ångbåtar och inte minst tåg, normalspår och smalspår, Vi blandar och ger och ser hur mycket vi hinner under kvällen. Ett är dock säkert, det finns material till många kvällar.

27 maj. Dingtuna station klockan 17.30.
Petrolea, en film om oljehistoria av Jan Bergman.
En spännande resa genom 150 år för alla intresserade av bilar, nylonstrumpor, plast, flygplan, historia, nutid, mode, miljö, hästar, ännu mera bilar, bilar…
Se med egna ögon hur oljan upptäcktes i USA, de första bilarna, Stockholm vid sekelskiftet, krig och revolution. Bensinkrig och plastic, raggare på ”stritan” och 50-talet i färg! De bästa bitarna ur TVs stora filmarkiv! Nyfilmade bilder i vidfilm! (Vår oljefabrik i Engelsberg finns också med på ett hörn…)
Filmen har en längd av 120 min, men det blir en kaffepaus i halvtid. Har Du ej sett filmen tidigare, så får Du absolut inte missa den ikväll!
Till denna mångåriga tradition med filmafton vår och höst i Magasinet blir det korv med tillbehör. Pris för kvällen med film, korv och kaffe med kaka är 60 kronor. Anmälan senast 10 maj till Thomas Walldow, tel 021-55212.