Skip to content

GRUPPKÖP

Sida för nedladdning av Hallsbergsfjärren 2020

Välkommen till Svenska Järnvägsklubbens (SJK) fjärrspel. Ett utmärkt sätt att förena nytta med nöje!

Om du fått länken till den här sidan av din utbildningsanordnare, arbetsgivare eller motsvarande har du kommit rätt och du kan fortsätta läsa detta med gott samvete. Annars har du möjlighet att själv köpa och ladda ner spelet, gå vidare till www.sjk.se/kop-spel

Du kan ha fått spelet som t ex bredvidläsningsmaterial i en utbildning eller gåva som tack för väl utfört arbete. Spelet ger dig möjlighet att för en dag prova på som trafikledare i ett av Trafikverkets åtta trafikledningsområden. Förutom en rolig utmaning ger spelet bra kunskaper om verkliga banor och tågtrafik i området. Och kan bidra till en ökad insikt i och förståelse för samband och utmaningar i den komplexa järnvägsmiljön.

Titta gärna i manualen till spelet som du hittar i bifogade  LÄNK

Om du vill se de grafiska tidtabeller som ligger till grund för trafiken i spelet hittar du dem här

Spelet kan laddas ner till en Windowsdator med denna  LÄNK

Installationsfilen skall först laddas ner och sen köras genom att dubbelklicka på den. Du kan komma att få varningar eller frågor där du skall godkänna att du kör en exe-fil. Normalt bör det gå bra, men om ditt antivirusprogram ger varningar vid installation av typen ”Okänt program”, ”Litar du på leverantören av programmet?”, osv. kan du i de flesta fall komma vidare genom att läsa länkar om ”Mer information”, klicka på ”Installera ändå”, ”Återställ”, tre små punkter, pilar eller liknande. Om det är omöjligt för dig att installera, skriv till spel@sjk.se  så försöker vi hjälpa dig.

Spelet kommer att installeras i Windows programbibliotek (vanligast i Program (x86)) med spelets namn. En ikon med spelets namn ska också komma upp på ditt skrivbord.

Du kan genom denna länk ladda ner spelet till och med april 2024. Gåvan till dig är personlig och du får inte sprida länken vidare.

Lycka till med spelandet!