Skip to content

Postvagnen innehåller ett debattforum där registrerade SJK-medlemmar kan skriva inlägg som alla kan läsa. Det finns också ett internt forum som endast är öppet för  registrerade SJK-medlemmar.

Om du vill kunna skriva inlägg och läsa interna forumet: Registrera användarnamn, som är ditt förnamn + efternamn, samma som du anmält till SJK medlemsregister. Om du har ett vanligt namn bör du  lägga till en initial eller ytterligare förnamn, alternativt ortsnamn – användarnamnen måste vara unika. Registreringen skall sedan godkännas av moderator. När du fått ett mail om att du godkänts för Postvagnen kan du börja skriva inlägg och svara på andras inlägg.

Du kan se vilka uppgifter om dig som lagras i Postvagnen genom att klicka på ditt användarnamn uppe till höger och sedan välja Användaruppgifter.  Det finns ingen direkt koppling mellan Postvagnens användarregister och SJK medlemsregister,  utöver att moderatorerna när du registrerat dig för Postvagnen slår upp medlemsnumret i SJK medlemsregister.

Postvagnen är avsedd för debatt och information om järnväg och spårburen trafik. Debattrådar som gäller andra områden kommer att raderas.

Håll dig till ämnet! Debattråden kan annars av moderator stängas för nya inlägg.

Personangrepp kan medföra avstängning från Postvagnen – för viss tid eller definitivt.

Påpeka gärna sakfel i andra användares inlägg, men gnäll inte över stavfel och liknande.

Du får inte utan tillstånd publicera andras texter (t ex från tidningar) eller bilder för vilka du inte har upphovsrätt. Om du vill dela sådant material – lägg in en länk eller skriv ett referat med egna ord.