Skip to content

.

Postvagnen innehåller ett debattforum där registrerade deltagare kan skriva inlägg som alla kan läsa. Det finns också ett internt forum som endast är öppet för  registrerade SJK-medlemmar.

Om du vill skriva i Postvagnen måste du registrera dig. Registreringen kontrolleras manuellt innan du kan börja skriva. Eftersom Postvagnen drivs av ideella krafter kan det ibland ta någon dag eller två. Vi använder uppgifterna endast för Postvagnens administration och kommer inte nyttja dem för marknadsföring vare sig av Svenska Järnvägsklubben eller av någon annan.

Skriver du in medlemsnumret som står på baksidan av tidskriften Tåg får du tillgång till ytterligare delforum och Postvagnen kommer vara fri från annonser för dig. Dessutom kan registreringen gå snabbare.

Anledningen till att SJK kräver att alla skriver under sitt riktiga namn är att detta avsevärt minskar antalet oseriösa inlägg och påhopp på andra skribenter.  Och den som vill vara anonym för att kunna sprida intern information från sin arbetsgivare kan istället vända sig till massmedia.

Du kan se vilka uppgifter om dig som lagras i Postvagnen genom att klicka på ditt användarnamn uppe till höger och sedan välja Användaruppgifter.  Det finns ingen direkt koppling mellan Postvagnens användarregister och SJK medlemsregister,  utöver att moderatorerna när du registrerar dig för Postvagnen slår upp medlemsnumret i SJK medlemsregister.

Föreningen är ansvarig för att det som skrivs håller sig inom lagens råmärken. Ytterst ansvarig är styrelsen. Till sin hjälp har styrelsen moderatorer vars uppgift är att övervaka det som skrivs i forumet.

Postvagnen är avsedd för debatt och information om järnväg och spårburen trafik. Debattrådar som gäller andra områden kommer att raderas.

Håll dig till ämnet! Debattråden kan annars av moderator stängas för nya inlägg.

Personangrepp kan medföra avstängning från Postvagnen – för viss tid eller definitivt.

Påpeka gärna sakfel i andra användares inlägg, men gnäll inte över exempelvis stavfel eller att andra skribenter inte har lika omfattande specialkunskaper som du själv.

Du får inte utan tillstånd publicera andras texter (t ex från tidningar) eller bilder för vilka du inte har upphovsrätt. Om du vill dela sådant material – lägg in en länk eller skriv ett referat med egna ord.